Hoe kies je een goed marketingbureau uit?

Ben jij toe aan het uitbesteden van je socials? Zie je door de bomen het bos niet meer en ben je op zoek naar een marketingbureau dat dit voor je kan doen? Wij vertellen je graag waar je op moet letten bij jouw zoektocht naar een partner. De volgende punten zijn belangrijk bij het uitzoeken van een marketingbureau dat bij jou past.

1. Heeft het bureau de juiste vakkennis?

Kijk bijvoorbeeld of het bureau blogt op haar website. Gebeurt dit regelmatig? Zijn het goede blogs? Lees er een paar en kijk of jij je erin kan vinden. Kijk ook of het bureau haar kennis regelmatig deelt op haar social mediakanalen. Lees reviews, kijk hoe het bureau scoort en wat anderen over het bureau zeggen.

2. Heeft het bureau ervaring met klanten die hetzelfde doen als jij?

Heeft het bureau ervaring met jouw niche, dus werkt het voor dezelfde soort klanten? De term marketingbureau is erg breed. Kijk daarom naar een marketingbureau dat ervaring heeft en goed is in wat jij nodig hebt. Stel jij wilt gaan adverteren voor je gratis weggever of voor je webinar, dan is het handig dat het bureau dat je inschakelt hier veel ervaring in heeft en bijv. niet gespecialiseerd is in webshops.

3. Vragen ze naar jouw doelstelling en heeft het bureau hier een goede, haalbare strategie voor?

Kijkt het bureau naar het hele plaatje? Vragen ze bijvoorbeeld waarom je wil dat mensen jouw gratis weggever downloaden en welk doel daarachter zit? Is het bureau transparant en eerlijk over de haalbaarheid van jouw wensen? Zij zijn de expert, dus je wilt een eerlijk advies rondom de verwachtingen. Het bureau kan je niets beloven qua resultaten, maar ze kunnen je wel vertellen of jouw doel haalbaar is en zo niet: samen met jou een haalbaar doel en strategie bespreken.

4. Is het bureau analytisch goed en krijg je hier wekelijks of maandelijks een rapportage van?

Je wilt natuurlijk weten hoe het bureau jou op de hoogte gaat houden van de resultaten, en dan ook dusdanig dat jij het goed begrijpt. Je wilt dat ze alle cijfers meenemen en weten wanneer iets goed werkt en wanneer niet. Niemand heeft iets aan een rapportage met allemaal vaktermen waar jij niets van snapt. Albert Einstein zei: “If you can’t explain it to a six-year-old, you don’t understand it yourself”.

5. Voel je een klik bij het marketingbureau?

Misschien wel het allerbelangrijkste; het bureau kan nog zo goed zijn, het moet ook klikken met de specialisten. Je wilt dat ze je begrijpen en dat je niet zomaar een nummertje bent. Je wilt ze kunnen bereiken als jij ergens mee zit (wij hebben zelf bijvoorbeeld met onze klanten een WhatsApp groep voor noodgevallen). De juiste klik met je marketingexpert zorgt voor een betere communicatie en wederzijds begrip.

Conclusie:

Twijfel je tussen online marketingbureaus? Houd dan de bovenstaande tips in gedachten, maar ga ook zeker met de verschillende bureaus in gesprek. Leg jouw marketinguitdaging voor aan de verschillende partijen en beoordeel dan wie jou het beste kan helpen. Heb je nog vragen voor ons? Stuur ons een mailtje of plan een gratis adviesgesprek in.

Gratis adviesgesprek

Plan een adviesgesprek in en krijg direct helder inzicht en ontvang persoonlijk advies. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek ontdek je waar jouw grootste uitdaging ligt, maar vooral ook je kansen om jouw bedrijf te laten groeien.

  • We bespreken jouw doelstelling.
  • We screenen je website en aanbod.
  • Je krijgt van ons een persoonlijk strategisch advies.