Domino-effect: alles moet kloppen als je gaat adverteren

Ooit, we noemen het in de onwetende dagen, dachten wij dat we wel konden volstaan met even goed kijken naar wat er nodig is om te adverteren op Facebook & Instagram. Maar helaas, zo eenvoudig bleek het niet te zijn. We kwamen er al snel achter dat alles moet kloppen als je gaat adverteren op social media.

Help, adverteren op Facebook en Instagram werkt niet!

Soms krijgen wij berichtjes van mensen die zeggen dat adverteren op Facebook en Instagram niet werkt. Ze hebben het al meerdere keren geprobeerd en het lukt maar niet om het gewenste resultaat te krijgen. Daaruit trekken ze de conclusie dat het niet werkt of niet goed genoeg is. Wij weten dan gelijk dat er iets niet klopt in de funnel (klantreis). Advertenties op social media werken namelijk wél. Maar wel onder één voorwaarde: alles moet kloppen. Als de dominosteentjes te ver uit elkaar staan, gebeurt er helemaal niks. Alle steentjes moeten op de juiste plaats staan om dat gewenste domino-effect te bereiken.

De voorwaarden voor succesvol adverteren op social media:

Het aanbod dat je doet, is getest en succesvol

Met een getest en beproefd aanbod weet je dat wat je aanbiedt goed is en dat de afnemers er tevreden over zijn. Wij zeggen vaak dat onze ideale klanten coaches en trainers zijn met een ton aan omzet. Dat is niet voor niets. Bij deze groep weten we namelijk dat hun producten/diensten getest zijn en dat ze al goed draaien. Om nog verder te groeien en aan nieuwe klanten te komen, gebruiken ze advertenties.

➡ De strategie is juist

Je verkoopt geen bikini in de winter en geen kerstartikelen in de zomervakantie. Ook de opbouw van de funnel, de reis die de klant maakt van A tot Z, moet juist zijn. Eerst geef je iets weg zodat mensen kennis kunnen maken met jou en dat wat jij aanbiedt. Hier begint het opbouwen van de Know-Like-Trust-factor. Daarna verkoop je iets waardevols dat je afnemers lekker maakt voor het volgende product. Niet al te duur, maar wel iets dat heel veel waarde toevoegt. Belangrijk: de funnel gaat maar over 1 te verkopen product. Want als mensen afgeleid raken, kopen ze negen van de tien keer helemaal niets.

Op technisch vlak werkt alles gemakkelijk en snel

De website, landingspagina en bedankpagina zijn goed en laden snel. Er staat de juiste informatie op en alles werkt snel en makkelijk. De teksten sluiten aan bij de doelgroep die je wilt bereiken.

Waar het vaak mis gaat

Vaak zien we dat bijvoorbeeld de landingspagina niet goed is. De pagina is rommelig, geeft te veel of te weinig informatie, hapert, is langzaam of een CTA-knop doet het niet. En dat is zonde, want als één van de schakels niet goed werkt, is dat het eindpunt. Denk maar aan die dominosteentjes die te ver uit elkaar staan. Wat je dan krijgt, is dat op het oog alle cijfers kloppen in je campagne. Er klikken veel mensen door naar je landingspagina, maar de verkopen of leads blijven uit. Als je goede doorklikcijfers hebt maar geen verkopen, dan weet je dat het ergens ‘aan de achterkant’ niet goed zit.

Zo pakken wij het aan

Omdat wij weten hoe je succesvol advertenties inzet, kijken wij voordat je begint met adverteren al naar de randvoorwaarden en de techniek aan de achterkant. Wij helpen jouw bedrijf groeien met advertenties en zorgen dat alle wegen die naar meer conversie leiden geoptimaliseerd zijn. Dus, kom jij er zelf niet uit met adverteren op social media? Wij vormen graag het verlengstuk van jouw bedrijf en zorgen ervoor dat jouw advertenties vanaf nu wél werken.

Laat ons je helpen!

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bekijken we waar jouw grootste uitdaging ligt en wat we kunnen doen om ook jouw bedrijf te laten groeien.